De ongediertebestrijding bel je natuurlijk niet als er 1 spin in je huis zit.

Maar wanneer bel je dan wel de ongediertebestrijding?

Je kan op verschillende plekken ongedierte hebben zoals binnenshuis en buitenshuis. Je hebt ook verschillende ongedierte zoals muizen of wespen. Ieder dier heeft ook een ander bestrijdingsmiddel nodig. Soms kan je het ongedierte zelf verjagen zoals mieren.

Wespen.

Een wespennest verwijderen kan je waarschijnlijk niet zelf zonder gestoken te worden. Als je allergische ben voor wespen is het ook nog gevaarlijk als er een wespennest zit gevestigd in jouw huis of tuin. In dit geval kan je de ongediertebestrijding bellen maar ook als je niet allergische bent. Hoe groot is de kans op een wespennest? Het komt niet vaak voor dat er een wespennest in je huis zit of in je tuin en zeker niet in de winter. In de zomer is er wel een grotere kans op een wespennest dit kan komen door zoet voedsel of drank.

Muizen.

De meesten mensen worden het stuipen op het lijf gejaagd door muizen. Het is natuurlijk heel vervelend als er van die kleine dieren door je huis kruipen. Maar buiten dat brengen ze ook veel bacteriën en virussen mee, die voor voedselvergiftiging kan zorgen. Om muizen te voorkomen is het handig om geopend voedsel goed te sluiten of een kat kopen.