Een gemiddelde Nederlander besteed ongeveer 18 uur per week aan het huishouden en zorgtaken.

Maar waarom is schoonmaken nou zo belangrijk?

Schoonmaken is belangrijk voor je gezondheid. Als jouw huis vies is dan kan je daar ziek van worden. Dit komt door het aantal bacteriën en de hoeveelheid stof dat In je huis of bedrijf aanwezig is. En zo zijn er veel meer redenen waarom schoonmaken belangrijk is.

Opgeruimd huis.

Een andere reden waarom het belangrijk is om schoon te maken is als je huis netjes is opgeruimd ben je ook rustiger in je hoofd. Dan merk je zelf ook dat je relaxter bent. Maar dat niet alleen als alles is opgeruimd dan heb je een excuus om nieuw dingen te kopen. Ook is het veiliger omdat je minder snel over iets struikelt.

Schoonmaken is handig?

Het is ook handig om schoon te maken aangezien als je goed poetst verbrand je calorieën. Dus eigenlijk is schoonmaken een kleine workout. En stel dat je iets al een tijdje kwijt ben en je gaat je huis opruimen kom je datgene dat je kwijt ben weer tegen.

Is schoonmaken leuk?

Schoonmaken is misschien niet de leukste taak, maar het moet wel gedaan worden. En of je het nou zelf doet of door iemand laat doen maakt niet uit. Als je het zelf doet kan je het ook leuker maken door bijv. een muziekje op te zetten.