Het schoonmaken van je huis of kantoor moeten we allemaal we is doen.

Maar wat zijn nou de trends en ontwikkelen rond het schoonmaken?

Stofzuigers. 

Je ziet veel mensen nog alles met de hand schoonmaken, maar tegenwoordig zijn er veel schoonmaak machines die het werk kunnen doen. Een schoonmaak robot die veel voorkomt is de stofzuiger, dit is een robot die het huis of het kantoor voor je schoonmaakt. Deze robot zorgt er dus voor dat jij andere dingen kan doen in het huis i.p.v. stofzuigen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een schoonmaakster in te huren, maar op langer termijn is een robot goedkoper omdat je daar maar 1 keer voor hoeft te betalen.

Dweilen.

Een andere ontwikkeling is dat je nu een dweil en mop in een hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te priegelen met z’n karretje en dweil, maar het gewoon in 1 apparaat verwerkt zit. Dit kan veel tijdschelen in het schoonmaken en het neemt ook minder ruimte in beslag.

Schoonmaakdoekjes.

Er is ook een verandering in schoonmaakdoekjes. Als je huisdieren hebt die haren verliezen heb je tegenwoordig speciale doekjes die haren aantrekken. Dit is handig omdat je nu veel meer haren kan opruimen i.p.v. dat ze blijven liggen of verschuiven.

Grasmaaien.

Niet alleen binnenshuis kan je dingen schoonmaken maar ook buitenshuis zoals het grasmaaien. Eerst moest je alles nog met een handmatige grasmaaier doen, die je moest trekken of duwen. Daarna kwam de grasmaaimachine waar je op kan gaan zitten en zo het gras kan maaien zonder enige inspanning. Na de grasmaaimachine kwam de grasmaairobot, deze moet je instellen om het grasoppervlak dat je hebt. Als je dat gedaan hebt gaat de robot automatisch het grasmaaien.