Het is weer die tijd van de maand. Het huis is een rotzooi geworden en het is tijd voor de grote schoonmaak. Maar: Heb je hier wel tijd voor? Waarschijnlijk niet en daarom leer ik jou in dit blog hoe je een goed professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt.

 

Waar moet je allemaal op letten?

Er zijn een paar simpele factoren waar je op moet letten bij het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf. Het meest belangrijke is het kijken naar de klantenbeoordelingen van het bedrijf. Door deze goed te checken weet je zeker dat er een gerenommeerd schoonmaakbedrijf jouw huis schoon komt maken. Kijk hierbij extra naar de slechte reviews die gegeven worden! Een tweede factor waar je op moet letten is of het schoonmaakbedrijf in de buurt gevestigd is. Dan betaal je namelijk niet te veel logistieke kosten. Een laatste factor waar je op moet letten is de beschikbaarheid van het bedrijf. Ze moeten natuurlijk wel op jouw tijd kunnen schoonmaken.

 

Hoe vind je een goed schoonmaakbedrijf in de buurt?

 

Een optie is om een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in te huren. Dit is vaak wel duurder omdat er hogere logistieke kosten mee gepaard gaan, maar de klantenservice is wel soepeler door de grote hoeveelheid klanten. De hoogst aanbevolen website isĀ www.avitalschoonmaak.nl. Wij raden deze bedrijven minder aan dan lokale schoonmaakbedrijven omdat ze een minder specifiek klantencontact handhaven.

 

Als je toch geen professioneel schoonmaakbedrijf wil inhuren, dan zijn er ook zat andere mogelijkheden. Hier kun je particuliere schoonmakers en schoonmaaksters inhuren. Wij raden dit aan omdat je zo erg persoonlijk contact hebt met jouw schoonmaakster wat tot een vertrouwelijke en langdurige relatie kan vormen. Je krijgt waarschijnlijk niet de laagste prijs.

 

Voordat u begint met zoeken wil ik je nog 6 tips meegeven om een extra goede keuze te maken:

1. Maak vooraf een keuze of je voor de goedkoopste prijs gaat of voor een langdurige relatie.

2. Nodig meerdere bedrijven uit om te kijken bij welk bedrijf je het beste gevoel hebt.

3. Vraag om de specifieke beschrijving van de werkzaamheden en de prijs exclusief BTW.

4. Google wat voor jouw huis huis een normaal tarief is.

5. Vraag naar de werkwijze en de producten die zij gebruiken.

6. Wie wordt er contactpersoon en wat gebeurt er bij verzuim of ziekte?

 

Ik hoop dat je zo een goede keuze kan maken. Succes!